GAETANO TRIGGIANO

(Ως3 - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008)

ΚΕΙΜΕΝΟ/ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΡΑΚΗΣ


ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗΣ

«...Το show αυτό είναι κομμάτι από την ψυχή και τη ζωή μου...»

Το Tablo είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, μια οδυνηρή ιστορία αγάπης, ένα ονειρικό ταξίδι για την αναζήτησή της. Ένα παιχνίδι αποπλάνησης, ανάμεσα στο νεαρό άντρα και την έμπνευσή του. Η παράσταση Tablo, γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη για τη δημιουργία ενός θεάματος μαγείας, που έπρεπε να διαφέρει απ' ό,τι έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα στην παγκόσμια αγορά. Η ιδέα για ένα εντελώς διαφορετικό τύπο μαγικής παράστασης που δε θα επισκιαζόταν από τις ήδη υπάρχουσες, ήταν του Gaetano Triggiano. Τότε, χρειάστηκε να δημιουργηθεί μια ιστορία, να βρεθεί ένα θέμα που θα οδηγούσε τους θεατές σ' ένα μονοπάτι εναλλασσόμενων συναισθημάτων: Συνεπώς, δεν πρόκειται για το συναίσθημα που προκαλεί ένα ταχυδακτυλουργικό κόλπο, αλλά για το συναίσθημα μιας ιστορίας, όπου η ψευδαίσθηση, είναι ο συνδετικός κρίκος που συνδέει της σκηνές της ιστορίας, που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια των θεατών. O Gaetano Triggiano σε αυτή τη συνέντευξη, μιλά για τη παράσταση και για την έμπνευση της ...αγάπης.

Όντας μέλος της Ιταλικής Εθνικής Ομάδας, τι ήταν αυτό που σας έστρεψε προς την κατεύθυνση της μαγείας και των ταχυδακτυλουργικών, όπου και τελικά αποδείχτηκε ο τομέας που σας κέρδισε;
Ήμουν μέλος της Ιταλικής Εθνικής Ομάδας Παίδων, στην ηλικία των 14 ετών. Ωστόσο, το πάθος μου για τη μαγεία, γεννήθηκε όταν ήμουν 4. 

Το Tablo, είναι η πρώτη παράσταση μαγείας, που διαφέρει από αυτές που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Δε μας δείχνετε μόνο κάποια «νούμερα», αλλά και μια ιστορία μέσα από τα μαγικά σας. Πείτε μας λίγα λόγια γι' αυτή την ιδιαίτερη παράσταση.
Το Tablo, είναι ένα show μαγείας, το οποίο διαφέρει από τα υπόλοιπα. Είναι μια ιστορία, μια ιστορία αγάπης αιώνιας, αλλά και πάντα «φρέσκιας». Στο show μου, υπάρχουν 12 χορευτές και 6 ηθοποιοί -με 150 κοστούμια-  που με συνοδεύουν σε αυτό το πνευματικό ταξίδι, μέσα από διαφορετικές εποχές, για την ανεύρεση αυτής της γυναίκας, η οποία είναι η έμπνευση που όλοι έχουμε μέσα μας. Αυτό, αποπνέει μια ατμόσφαιρα μαγική. που θα «αφήσει» κάτι, μέσα σε όλους...

Το Tablo είναι μια παράσταση-ιστορία αγάπης. Υπάρχει κάποιο κοινό της παράστασης με τη ζωή σας;
Φυσικά! Πιστεύω πως η αγάπη, είναι η σημαντικότερη κινητήριος δύναμη στη ζωή μας και είναι επίσης μια συνεχής έρευνα. Όταν έγραψα το show αυτό, προσπάθησα να διαβάσω την ψυχή μου και να αποτυπώσω τα συναισθήματά μου. Οπότε, το show αυτό, είναι κομμάτι από την ψυχή και τη ζωή μου.

Ποια είναι η αποδοχή του Tablo από τον κόσμο; Ενθουσιάζεται; Ζει την ιστορία;
Ο κόσμος, λέει πως μετά από το show, όλα φαίνονται μαγικά και πως το περιβάλλον γύρω τους, μοιάζει σουρεαλιστικό. Είναι σημαντικό να κάνουμε δώρα όνειρα, και αυτό είναι κάτι σαν αποστολή για έναν καλλιτέχνη... Αν και είμαι πολύ ενθουσιασμένος.

Μαγεία και ταχυδακτυλουργικά, ξεπερνάνε το όριο της κατανόησης και μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο άγνωστο για τους περισσότερους. Υπάρχει κόσμος που να έχει φοβηθεί από κάποιο τρικ;
Υπάρχουν illusions, τα οποία είναι κάπως έντονα και αρκετά αληθοφανή, αλλά πιστεύω, πως αν μετά την παράσταση τα ξαναέδειχνα στο κοινό, ο κόσμος θα μπορούσε να αναγνωρίσει ποιο είναι  το στοιχείο που τα κάνει «μαγικά».

Υπάρχει κάποιο «νούμερο» που να αγαπάτε περισσότερο και να σας γεμίζει όταν το παρουσιάζετε; Αν ναι, ποιο είναι αυτό;
Γενικά, αγαπάω όλα τα illusions και το κάθε «νούμερο» είναι ιδιαίτερο και παρουσιάζεται με διαφορετικό τρόπο. Η παράσταση, αποτελείται από τρικ και illusions, τα οποία αγαπάω και έτσι δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο από αυτά. Αυτοί όμως που θα δουν το show, πιστεύω ότι θα αγαπήσουν κάποιο κομμάτι του και ίσως και να ταυτιστούν μαζί του και να ανακαλύψουν μέσω αυτού  κάτι καινούργιο για τον εαυτό τους.     

Ανάμεσα στα τρικ τα οποία δείχνετε, υπάρχουν κάποια δικά σας τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν; Αν ναι, πείτε μας λίγα λόγια γι' αυτά.
Πολλά από τα τρικ που υπάρχουν στο show, δεν τα έχω παρουσιάσει ποτέ πριν. Όμως, ο στόχος του Tablo, είναι να κάνει πιστευτό πως η μαγεία υπάρχει στ' αλήθεια.

Η παράσταση στηρίζεται σε μια ιστορία αγάπης. Ωστόσο, κάνετε και τρικ ανεξάρτητα από την ιστορία; Αν ναι, τα τρικ που επιλέγετε είναι συγκεκριμένα ή εξαρτώνται από τη διάθεση του κοινού;   
Στα τηλεοπτικά προγράμματα, κάνω διαφορετικά τρικ κάθε φορά. Το πρωτοποριακό στοιχείο, όμως, που κάνει το Tablo τόσο μοναδικό, είναι πως η μαγεία που προσφέρουν τα illusions, ενισχύεται με τη μαγεία της ιστορίας αγάπης. Γιατί, όπως όλοι ξέρουμε. η ίδια η αγάπη είναι μαγεία ή ακόμα καλύτερα ένα illusion...