Απολαύστε υπεύθυνα


 

 

Πάμε Θέατρο


 

Άρνολντ Ρίντλεϊ

Το τρένο του μυστηρίου του Άρνολντ Ρίντλεϊ
The Ghost Train by Arnold Ridley (1923)

Σκηνοθεσία: Μήτσος Λυγίζος
Μετάφραση και ραδιοφωνική προσαρμογή: Μαρία Καραπαναγιώτου
Μουσική επιμέλεια: Σοφία Μιχαλίτση
Επιμέλεια ήχων: Θανάσης Πολίτης
Ρύθμιση ήχου: Ανδρέας Λάμπρου
Παίζουν με τη σειρά που ακούγονται οι ηθοποιοί:
Νίκος Μπιρμπίλης, Πόπη Παπαδάκη, Νίκος Χατζίσκος, Κώστας Ναός, Κλεώ Σκουλούδη, Ολυμπία Παπαδούκα, Ευάγγελος Πρωτοππάς, Βίλμα Κύρου, Στέφανος Ληναίος, Γιώργος Πλούτης.
Ηχογράφηση 1960
*Από το αρχείο της ΕΡΤ

Ηχητικό Ντοκουμέντο
Θεατρική παράσταση:
Το τρένο του μυστηρίου του Άρνολντ Ρίντλεϊ
Διάρκεια: 1:24:44

*Με αριστερό κλικ: Άνοιγμα αρχείου (live), με δεξί κλικ -αποθήκευση ως-: ή -αποθήκευση προορισμού ως- για την αποθήκευση του αρχείου.

Yπόθεση:
Κάποιος επιβάτης τραβά το μοχλό κινδύνου στο τρένο με αποτέλεσμα κάποιοι επιβάτες ένα νεόνυμφο ζευγάρι, ένα αποξενωμένο ζευγάρι, ένα μαλθακός νεαρός δανδής και μια ηλικιωμένη γεροντοκόρη με έναν παπαγάλο λόγω καθυστέρησης να αναγκαστούν να περάσουν τη χειμωνιάτικη νύχτα σε έναν έρημο απόμερο σταθμό. Ο σταθμάρχης προσπαθεί να τους πείσει να φύγουν επικαλούμενος το τοπικό μύθο ενός τρένου φάντασμα που θα καταδικάσει όλους όσους το δουν σε θάνατο!

Αυτοί δεν τον πιστεύουν προτιμώντας να περάσουν τη νύχτα τους στον σταθμό και τότε αρχίζουν  να συμβαίνουν παράξενα γεγονότα.
Στο έργο χρησιμοποιούνται περίτεχνα ειδικά εφέ για να προσομοιώσουν ένα τρένο που τρέχει μέσω του σταθμού.

 

Άρνολντ Ρίντλεϊ

O Άρνολντ Ρίντλεϊ, (7 Ιανουαρίου 1896 με 12 Μαρτίου 1984) ήταν Άγγλος θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός, με το πρώτο του έργο το 1923  «Το τρένο φάντασμα» να σημειώνει μεγάλη επιτυχία.
Έχοντας υποστεί πολλούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο νεαρός Άρνολντ Ρίντλεϊ, αναγκάστηκε να αποστρατευτεί.
Χτύπησε το τζακ ποτ με έργο «Το Τρένο φάντασμα», το οποίο ήταν μια μεγάλη επιτυχία στο West End και έχει παιχθεί από τότε αρκετές φορές.
Έγραψε πολλά άλλα έργα στη δεκαετία του 1920 και του '30 και επίσης αρκετα σκηνοθέτησε για το θέατρο και σον κινηματογράφο.
Πληγώθηκε και πάλι στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και επέστρεψε στην υποκριτική, όπου εμφανίζεται σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές του 1950 και του '60, μέχρι την σύνταξή του.
Του απονεμήθηκε ένα OBE (Officer του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας) της Βασίλισσας το1982, για την προσφορά του στο θέατρο και πέθανε δύο χρόνια αργότερα.

 

 
   Απολαύστε υπεύθυνα
   

Copyright © ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Ως3
Aνάπτυξη & Yλοποίηση: Ως3 Π.Ο.Ε.Α.Μ.
Πρότυπη Οικολογική Εκδοτική Αγροτουριστική Μονάδα Ως3