Απολαύστε υπεύθυνα


 

 

 

Πάμε Θέατρο


 

Σαρλ Εσμπραγιά

Η επιστροφή της Ιμόγενης του Σαρλ Εσμπραγιά
The return of Imogene by Charles Exbrayat (1960)
Έργο μεγάλης διάρκειας σε δύο μέρη (4:10:46)

Σκηνοθεσία: Μίκης Νικήτας
Μετάφραση και ραδιοφωνική προσαρμογή: Ανδρέα Διονυσίου Πόντη
Ρύθμιση ήχου: Ανδρούλας Χατζηπαρασκευά
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Στέλιος Καυκαρίδης, Νίκος Καυκάλης, Αντώνης Κατσαρίδης, Νίκος Χαραλάμπους,  Ανδρέας Μούστρας, Έλλη Παναγιώτου, Ανδρέας Μουσουλιώτης.
*Από το αρχείο του ΡΙΚ

 

Ηχητικό Ντοκουμέντο
Θεατρική παράσταση:
Η επιστροφή της Ιμόγενης του Σαρλ Εσμπραγιά - Α΄ μέρος
Διάρκεια: 2:02:29

*Με αριστερό κλικ: Άνοιγμα αρχείου (live), με δεξί κλικ -αποθήκευση ως-: ή -αποθήκευση προορισμού ως- για την αποθήκευση του αρχείου.Ηχητικό Ντοκουμέντο
Θεατρική παράσταση:
Η επιστροφή της Ιμόγενης του Σαρλ Εσμπραγιά - B΄ μέρος
Διάρκεια: 2:08:17

*Με αριστερό κλικ: Άνοιγμα αρχείου (live), με δεξί κλικ -αποθήκευση ως-: ή -αποθήκευση προορισμού ως- για την αποθήκευση του αρχείου.

Yπόθεση:
Ύστερα από τρία χρόνια, παίρνοντας τη σύνταξή της από το Βρετανικό Ναυαρχείο όπου είχε μια θέση προϊσταμένης, η Ιμογένη Μακ Κάρθερυ, κόρη ενός πρώην λοχαγού της Στρατιάς των Ινδιών, ξαναγύρισε στο γραφικό της χωριό. 
Η είδηση της επιστροφής της πού διαδόθηκε από στόμα σε στόμα, με ταχύτητα αστραπής, όπως ήταν επόμενο, αναστάτωσε τους κατοίκους του Κάλλαντερ. 
Η ανάμνηση των περιπετειών της, ο δυναμικός τρόπος πού αντιμετώπιζε τα πράγματα και η μανία της να σπέρνει γύρω της πτώματα έκαναν τους απλοϊκούς ανθρώπους του Κάλλαντερ να τη φαντάζονται με τη μορφή της Ζαν Ντ' Άρκ. 
Για τον αστυνόμο Άρτσιμπαλντ Μακ Κλόσταφ πού ή είδηση του ερχομού της κοκκινομάλλας γεροντοκόρης τον βρήκε τη στιγμή πού έπαιζε μια παρτίδα σκάκι, σήμαινε - πρέπει να το ομολογήσουμε απερίφραστα - καταστροφή! Ο ευφάνταστος αστυνόμος έβλεπε κιόλας να γεμίζει ο τόπος από αίματα και νεκρούς - πράγμα κάπως υπερβολικό, όπως θα δούμε - μια και η καημένη η Ιμογένη δεν είχε καμιά πρόθεση να μεταβάλει το Κάλλαντερ σε σφαγείο. 
Το πολύ-πολύ, έτσι για να κρατηθούν τα προσχήματα και για τη διατήρηση των εθίμων - και παρά την απόγνωση του ξενοδόχου Τζέφερσον Μακ Πάντις, αμείλικτου εχθρού της από παλιά - να σήκωνε απλώς την αυλαία σ' ένα σκηνικό μιας ασήμαντης μικρο-αυτοκτονίας. 
Μιας αυτοκτονίας, όμως, πού όπως θα παρατηρήσετε, παρουσίαζε μιαν αξιόλογη πρωτοτυπία: το θύμα είχε κατορθώσει να τερματίσει τη ζωή του σε μια στιγμή πού - σύμφωνα με την έκθεση του γιατρού Έλσκοτ - βρισκόταν λιπόθυμο ύστερα από ένα δυνατό χτύπημα στην Ινιακή χώρα.

 

Σαρλ Εσμπραγιά

Σαρλ Εσμπραγιά
Δημοσιογράφος, συγγραφέας αλλά και γευσιγνώστης ο Σαρλ Εσμπραγιά καταφέρνει στα πολυάριθμα μυθιστορήματα του να δημιουργήσει ήρωες όπως η αμίμητη Σκωτσέζα Ιμογένη Μακ Κάθερυ και ο απαράμιλλος μεσόκοπος και πάντα ερωτευμένος Βερονέζος ντετέκτιβ Ρομέο Ταρκινίνι που εξάπτουν το αστυνομικό δαιμόνιο, αλλά και την ανάγκη μας για ξεκαρδιστικό χιούμορ.

   Απολαύστε υπεύθυνα
   

Copyright © ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Ως3
Aνάπτυξη & Yλοποίηση: Ως3 Π.Ο.Ε.Α.Μ.
Πρότυπη Οικολογική Εκδοτική Αγροτουριστική Μονάδα Ως3