Απολαύστε υπεύθυνα


 

 

 

Πάμε Θέατρο


 

Γιάννης Μαρής

Η μελωδία του θανάτου Επικίνδυνο καλοκαίρι

Η μελωδία του θανάτου του Γιάννη Μαρή

Σκηνοθεσία: Φώτος Λαμπρινός
Μουσική επιμέλεια: Δανάη Ευαγγελίου
Επιμέλεια ήχων: Δόμνα Ακατογλίδου
Ρύθμιση ήχου: Κώστας Μαλίδης
Παραγωγή: Δημήτρης Φραγκουδάκης
Παίζουν με τη σειρά που ακούγονται οι ηθοποιοί:
Ρίτα Μουσούρη, Βύρων Πάλης, Λίνα Μπαμπατσιά, Βάσος Ανδρονίδης, Ματίνα Καρά, Γιώργος Γραμματικός, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Δημήτρης Κοντογιάννης,  Γιώργος Μοσχίδης (αστυνόμος Μπέκας), Δήμητρα Βολονίνη, Κώστας Πανουργιάς.

Ηχητικό Ντοκουμέντο
Θεατρική παράσταση:
Η μελωδία του θανάτου του Γιάννη Μαρή
Διάρκεια: 1:25:38

*Με αριστερό κλικ: Άνοιγμα αρχείου (live), με δεξί κλικ -αποθήκευση ως-: ή -αποθήκευση προορισμού ως- για την αποθήκευση του αρχείου.

Yπόθεση:
...Η μικρή κοινωνία του κοσμικού ξενοδοχείου της επαρχιακής λουτρόπολης αναστατώνεται από την αυτοκτονία της γεροντοκόρης Καρακάση. Σύντομα όμως όλα επανέρχονται στα φυσιολογικά επίπεδα. Οι ένοικοι κουτσομπολεύουν, ερωτεύονται, άλλοι απατούν το έτερόν τους ήμισυ και άλλοι κρύβουν κάποιο μυστικό. Ώσπου..."Η κυρία!... φώναξε λαχανιασμένη.
Η κυρία είναι νεκρή στο δωμάτιό της"...Τότε κάνει την εμφάνισή του ο αστυνόμος Μπέκας...
Hχογράφηση 1980
*Από το αρχείο της ΕΡΤ

Γιάννης Μαρής

Ο Γιάννης Μαρής 1916-1979 (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Γιάννη Τσιριμώκου), γιος δικαστικού, γεννήθηκε στη Σκόπελο. Καταγόταν από γνωστή οικογένεια της Φθιώτιδας με παράδοση στο χώρο της πολιτικής. Μεγάλωσε στη Λαμία. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.
Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής ίδρυσε την Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας από κοινού με τους Ηλία Τσιριμώκο και Σταύρο Κανελλόπουλο, στης οποίας το δημοσιογραφικό όργανο Μάχη διετέλεσε αρχισυντάκτης. Από το 1945 ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία.
Συνεργάστηκε με τα έντυπα Φιλελεύθερος, Νέα Γραμμή, Ελεύθερος Λόγος, Αθηναϊκή, Ακρόπολη και Απογευματινή. Στο χώρο της λογοτεχνίας πρωτοεμφανίστηκε με το μυθιστόρημα Έγκλημα στο κολωνάκι, που δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στο περιοδικό Οικογένεια.
Γνωστός κυρίως για τα αστυνομικά του μυθιστορήματα, ο Γιάννης Μαρής ασχολήθηκε επίσης με το θέατρο (Ο κύριος 5%, που πρωτοπαρουσιάστηκε από το θίασο του Ντίνου Ηλιόπουλου και Ποιος είναι ο Λύσσανδρος, που πρωτοπαρουσιάστηκε από το θίασο των Ευθυμίου - Μαυροπούλου - Παπαγιαννόπουλου, και τα δύο σε συνεργασία με τον Δ. Κ. Ευαγγελίδη) και τη σεναριακή γραφή για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.Επικίνδυνο καλοκαίρι του Γιάννη Μαρή

 

 
   Απολαύστε υπεύθυνα
   

Copyright © ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Ως3
Aνάπτυξη & Yλοποίηση: Ως3 Π.Ο.Ε.Α.Μ.
Πρότυπη Οικολογική Εκδοτική Αγροτουριστική Μονάδα Ως3