Απολαύστε υπεύθυνα


 

 

 

Πάμε Θέατρο


 

Ίρβιν Σόου

Θάψτε τους νεκρούς του Ίρβιν Σόου
Bury the Dead by Irwin Shaw (1936)

Σκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης
Μετάφραση και ραδιοφωνική προσαρμογή: Παύλος Μάτεσις
Μουσική επιμέλεια: Τόνιας Καράλη
Επιμέλεια ήχων: Δανάη Ευαγγελίου
Ρύθμιση ήχου: Νίτσας Λουνγκή
Παραγωγή: Δημήτρης Φραγκουδάκης
Οργάνωση παραγωγής: Βίκυ Μουνδρέα
Παίζουν με τη σειρά που ακούγονται οι ηθοποιοί:
Χρήστος Τσάγκας, Κώστας Χρέμας, Μάκης Ρευματάς, Πάνος Βασιλειάδης, Σταύρος Φαρμάκης, Τάκης Καραθανάσης, Γιώργος Κυριακίδης, Νίκος Μπιρμπίλης, Γιώργος Μάζης, Θόδωρος Ντόβας, Νίκος Κάπιος, Δημήτρης Ιωακείμιδης, Βαγγέλης Καζάν, Χριστόφορος Χειμάρας, Πάνος Καράμπελας, Δημήτρης Κορολής, Βασίλης Σταύρου, Χάρις Παναγιώτου, Τζένη Ρουσσέα, Λίζα Κουντούρη, Αγνή Βλάχου, Νίκη Βορέα, Μίκα Φλωρά, Αθηνά Μιχαηλίδου, Αλκιστης Γάσπαρη. 
Ηχογράφηση 1964
*Από το αρχείο της ΕΡΤ

Ηχητικό Ντοκουμέντο
Θεατρική παράσταση:
Θάψτε τους νεκρούς του Ίρβιν Σόου
Διάρκεια: 1:38:35

*Με αριστερό κλικ: Άνοιγμα αρχείου (live), με δεξί κλικ -αποθήκευση ως-: ή -αποθήκευση προορισμού ως- για την αποθήκευση του αρχείου.

Yπόθεση:
Τι μέλλον μπορεί να έχει ένας πόλεμος όταν ακόμη και οι νεκροί αρνούνται να θαφτούν; Πώς μπορεί να αντιδράσει το κατεστημένο και τα πολεμοχαρή γεράκια της εξουσίας;
Μια αντιπολεμική αλληγορία, όπου ξεδιπλώνεται η φρίκη του πολέμου, η απανθρωπιά του και η ολέθρια επίδρασή του πάνω στη κοινωνία και στο άτομο. Οι νεκροί ήρωες μιας μάχης αρνούνται να θαφτούν, παίρνουν την διάσταση συμβόλου και καταγράφουν μέσα από την μοναδικότητά τους συνολικές καταστάσεις τόσο μεγάλες, όσο και η ίδια η ζωή που ο πόλεμος πολεμά και ενίοτε συντρίβει.

Μια χώρα... Ένας πόλεμος... Ένα παιχνίδι επιβίωσης σε μια εποχή επιδείνωσης... Άνθρωποι μόνοι. Ειρωνικοί απέναντι στο θάνατο και απελπισμένοι μέσα στην ίδια τους τη ζωή. Μια κλοουνερί εξουσίας που στήνει την παρωδία του πολέμου και ανθρώπινες καρδιές που πνίγονται μέσα στη λάσπη της γεμάτης ιδρώτα και αίμα γης...

Πότε θα έρθει εκείνη η στιγμή που θα στήσουμε έναν παράδεισο εδώ στη γη; 
Πότε θα έχουμε τη δύναμη να σταθούμε ειλικρινείς απέναντι στη μνήμη και αποφασισμένοι απέναντι στην ελπίδα;
Πότε θα ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί;
Μια ιστορία που αν δεν ήταν τόσο τραγικά επίκαιρη θα ήταν η ίδια μας η ζωή...

 

 

Ίρβιν Σόου

Ο Ίρβιν Σόου γεννημένος στο Νότιο Μπρονξ της Νέα Υόρκης,  (27η Φεβρουαρίου του 1913 - 16η Μαΐου, 1984) ήταν ένας παραγωγικός Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και συγγραφέας που το συγγραφικό του έργο έχει πουλήσει περισσότερα από 14 εκατομμύρια αντίτυπα. Είναι περισσότερο γνωστός για τα μυθιστορήματά του «The Young Lions» (1948) για την τύχη των τριών στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου , που έγινε σε μια ταινία με το ίδιο όνομα με πρωταγωνιστή τον Μάρλον Μπράντο, και «Rich Man, Poor Man» (1970) σχετικά με την τύχη της τρία αδέλφια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που έγινε μίνι τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον Νικ Νόλτε. 

 
   Απολαύστε υπεύθυνα
   

Copyright © ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Ως3
Aνάπτυξη & Yλοποίηση: Ως3 Π.Ο.Ε.Α.Μ.
Πρότυπη Οικολογική Εκδοτική Αγροτουριστική Μονάδα Ως3