Απολαύστε υπεύθυνα


 

 

 

Πάμε Θέατρο


 

Οκτάβιος Φεγιέ

Το μυθιστόρημα ενός απόρου νέου του Οκτάβιου Φεγιέ
The romance of a poor young man by Octave Feuillet (1858)
Έργο μεγάλης διάρκειας σε δύο μέρη (3:11:49)

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Μετάφραση και ραδιοφωνική προσαρμογή: Νίκος Γκάτσος
Μουσική επιμέλεια: Τώνια Καράλη
Τεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Βούτσινος
Παραγωγή: Αιμιλία Κτενά
Παίζουν με τη σειρά που ακούγονται οι ηθοποιοί:
Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κική Ρέπα, Φοίβος Ταξιάρχης, Κώστας Σαντοριναίος, Μήτσος Μυράτ, Δέσπω Διαμαντίδου, Έλλη Ξανθάκη, Τάκης Γαλανός, Γιώργος Πλούτης, Έλλη Βοζικιάδου, Γιάννης Αποστολίδης.
Σπάνια ηχογράφηση του 1958
*Από το αρχείο της ΕΡΤ

Ηχητικό Ντοκουμέντο
Θεατρική παράσταση:
Το μυθιστόρημα ενός απόρου νέου του Οκτάβιου Φεγιέ
Α΄ μέρος
Διάρκεια: 1:49:43

*Με αριστερό κλικ: Άνοιγμα αρχείου (live), με δεξί κλικ -αποθήκευση ως-: ή -αποθήκευση προορισμού ως- για την αποθήκευση του αρχείου.Ηχητικό Ντοκουμέντο
Θεατρική παράσταση:
Το μυθιστόρημα ενός απόρου νέου του Οκτάβιου Φεγιέ
B΄ μέρος
Διάρκεια: 1:22:06

*Με αριστερό κλικ: Άνοιγμα αρχείου (live), με δεξί κλικ -αποθήκευση ως-: ή -αποθήκευση προορισμού ως- για την αποθήκευση του αρχείου.Yπόθεση:
Δράμα σε πέντε πράξεις και επτά σκηνές που αφηγείται τον έρωτα ενός νεαρού άνδρα,  του Μαρκήσιου Μαξίμ Ντε Σανσέ, που έχει καταστραφεί οικονομικά από υπαιτιότητα του πατέρα του και της Μαργαρίτας, της πλούσιας κληρονόμου της οικογένειας των Λαρόκ.

Στο Παρίσι το 1820 στη σοφίτα ενός αριστοκρατικού μεγάρου, που ανήκε άλλοτε στην οικογένεια του Μαρκήσιου Ντε Σανσέ μένει τώρα ο γιός του ο Μαξίμ. Ο πατέρας του Μαξίμ πεθαίνοντας άφησε μόνο χρέη. Ο μαρκήσιος είχε κατασπαταλήσει την περιουσία του σε διάφορες ασωτίες και στο χρηματιστήριο. Φαίνεται πως η μητέρα του Μαξίμ έζησε δυστυχισμένη κοντά στον άνδρα της. Πέρασε όλα της τα χρόνια πικραμένη και πέθανε από μαρασμό.
Η σημερινή κατάσταση του Μαξίμ είναι αληθινά τραγική. Ο απόγονος των Ντε Σανσέ έμεινε κυριολεκτικά στους δρόμους και υποχρεώθηκε να κατοικίσει σε ένα τρισάθλιο δωμάτιο στο παλιό οικογενειακό του μέγαρο...

 

Οκτάβιος Φεγιέ

Ο Οκτάβιος Φεγιέ (Octave Feuillet 1821-1890) μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας, γεννήθηκε στο Saint-Lo της Γαλλίας. Ήταν ο επίσημος συγγραφέας της δεύτερης Αυτοκρατορίας και ο εκπρόσωπος ενός λογοτεχνικού είδους που αντιπαρέθεσε στον ρεαλισμό και στον νατουραλισμό. Τα έργα του διακρίνονται για την ορθότητα της ψυχολογικής παρατήρησης των νεαρών ιδιαίτερα γυναικών της αστικής τάξης.

Τα κυριότερα από τα έργα του είναι και Το υπέρ και το κατά (1853), Το χωριό (1856), Δαλιδά (1857), Η μικρή κόμισσα (1857), Το μυθιστόρημα ενός απόρου νέου (1858), Η άσπρη τρίχα (1860), Η ιστορία της Σίβυλλας (1862), Ο κύριος ντε Καμόρ (1867), Ιουλία ντε Τρεκέρ (1872), Η Σφίγγα (1874) και Η ιστορία μιας Παρισινής (1881).

Το έργο «Το μυθιστόρημα ενός απόρου νέου» ανέβηκε σε διασκευή του ίδιου του Οκτάβιου Φεγιέ στις 22 Νοεμβρίου του 1858 στο θέατρο του Βοντεβίλ του Παρισίου.


 

   Απολαύστε υπεύθυνα
   

Copyright © ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Ως3
Aνάπτυξη & Yλοποίηση: Ως3 Π.Ο.Ε.Α.Μ.
Πρότυπη Οικολογική Εκδοτική Αγροτουριστική Μονάδα Ως3