Αρχικήισελίδα

Αφιερώματα

Ταιγεγονότα

Artως Radio

Exodως3

 

 

 

 

 

Αφιερώματα

 

 
Αφιερώματα
Ζapink: Έλληνες Σκιτσογράφοι

SOLOUP
O σκιτσογράφος της διπλανής ...πόρτας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

O βίος του Καλλιτέχνου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο. Έχει εργαστεί για τα περιοδικά «Βαβέλ», «Γαλέρα», τις εφημερίδες «Βήμα της Κυριακής», «Το Ποντίκι», «Goalnews» και σε πολλά άλλα έντυπα.
Διατηρεί την μηνιαία στήλη «Ζapink: Έλληνες Σκιτσογράφοι» του «ΩΣ3».


Επιτέλους «ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ»!
«ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΩ;»

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΚΨΜ το πρώτο άλμπουμ των «ΠΕΙΡΑΜΩΝ». Τίτλος του πρώτου βιβλίου: «Είναι κανείς Εγώ;»
Κεντρικός ήρωας και ...θύμα αυτών των Πειρασμών, είναι ο Αντώνιος.  Αποτραβηγμένος κάπου στην έρημο της Αιγύπτου, παλεύει μόνος με τους δαίμονες της ψυχής του. Όμως παρά την φαινομενική μοναξιά του, ο Αντώνιος δεν είναι εντελώς μόνος. Έχει για γείτονες έναν παράξενο σκορπιό και μια θηλυκή κόμπρα, την Κλεοπάτρα.  Κι εκτός από αυτούς, ξεπροβάλουν κάθε τόσο από το πουθενά, ένα σωρό άσχετοι τύποι για να κάνουν τη ζωή του Αντώνιου ακόμα πιο δύσκολη.
Σάτιρα και χιούμορ για τα ανομολόγητα του μυαλού και της ψυχής .
Το comic strip «Πειρασμοί» δημοσιεύεται από τον Σεπτέμβριο του 2005 στο περιοδικό «Γαλέρα».
Η πρώτη παρουσίαση των «Πειρασμών» θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου από το τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας κι Επικοινωνίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με παράλληλη έκθεση στο παραδοσιακό καφενείο «Δίαυλος».
Για την παρουσίαση στην Αθήνα, ο Αντώνιος θα περιμένει υπομονετικά το φεστιβάλ της «Βαβέλ...

 Από το οπισθόφυλλο
«...Όσοι είναι οι κόκκοι της άμμου, τόσα είναι τα ψέματα των ανθρώπων. Έτσι λένε οι Βεδουίνοι. Κάθε φορά που λέμε ένα ψέμα, ο Θεός φτιάχνει έναν κόκκο άμμου και μπαζώνει την έρημο. Και κάθε κόκκος μια ελάχιστη ήττα, ένας συμβιβασμός για την επιβίωση, μια υποταγή.      
Σ' αυτή την έρημο σέρνει τα ποδάρια του ο Αντώνιος. Ψάχνει τις αλήθειες του στις θίνες των ψεμάτων. Στα κύματα των πειρασμών που σερφάρουν οι δαίμονες. Φίδια κι ερπετά! Θέλει κότσια για να τα βάζεις με την ψυχή σου. Αλλά, αν δεν μπορείς, μη βρίσκεις δικαιολογίες και παριστάνεις τον καμπόσο. Μην προσθέτεις κι αυτό τον κόκκο στην έρημο. Δεν είναι βλαστήμια ο αυτοσαρκασμός. Αν δεν μπορούμε να την πολεμάμε, τουλάχιστον ας μπορούμε να. γελάμε με την ψυχή μας...».

Παρουσίαση των «Πειρασμών» του Soloup στη Μυτιλήνη.
Η παρουσίαση του πρώτου άλμπουμ comics των «Πειρασμών» του Soloup με τίτλο «Είναι Κανείς Εγώ;» θα γίνει στη Μυτιλήνη στις 12 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. από το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας κι Επικοινωνίας του  Πανεπιστήμιου Αιγαίου.
Παράλληλα, θα γίνει έκθεση με σκίτσα της σειράς στο παραδοσιακό καφενείο «Δίαυλος». Η έκθεση θα διαρκέσει 2 εβδομάδες. Την επιμέλεια της παρουσίασης έχει αναλάβει η ομάδα Iconotopia.
Η παρουσίαση των πειρασμών στην Αθήνα, θα. περιμένει υπομονετικά το φεστιβάλ της «Βαβέλ».


Μήτσος Κυκλάμινος- «Όλα Μέσα»

Το... «θρυλικό» Ελληνόπουλο των σελίδων της «Βαβέλ», ο Μήτσος Κυκλάμινος, ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά ολοκληρωμένος σε έναν τόμο 168 σελίδων των εκδόσεων ΚΨΜ όπου περιέχονται όλες οι ιστορίες του Κυκλάμινου. Ιστορίες δημοσιευμένες στο περιοδικό «Βαβέλ», κυρίως μεταξύ 1989 και 1992 αλλά και σκόρπιες μέχρι και το 2004, διανθισμένες με παλιές και νεώτερες γελοιογραφίες, κάποιες από το «Ποντίκι» και κάποιες αδημοσίευτες. Την ιστορική αυτή επανέκδοση συμπληρώνουν με ένα περιεκτικότατο εισαγωγικό κείμενο η Εύη Σαμπανίκου, ο Αβραάμ Κάουα και ο Πάνος Κρητικός ενώ...σημειώσεις κρατούν ο Γιώργος Σιούνας από την «Βαβέλ» και ο Γιάννης Κουκουλάς. Ασπρόμαυρο κερασάκι στην τούρτα, η πρώτη-πρώτη ιστορία του Κυκλάμινου που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ.
«Μήτσος Κυκλάμινος- Όλα Μέσα»  του Soloup
Πρόλογος: Εύη Σαμπανίκου, Αβραάμ Κάουα, Πάνος Κρητικός
Εισαγωγή : Γιώργος Σιούνας
Σημειώσεις, επιμέλεια: Γιάννης Κουκουλάς


Soloup

ΑΝΘΡΩΠΟΛΥΚΟΣ
1989-2009 / Επετειακή έκδοση
500 αριθμημένα αντίτυπα

Επετειακή - συλλεκτική αριθμημένη έκδοση

Ο «Ανθρωπόλυκος», το πρώτο κόμικξ-άλμπουμ του Soloup, ακριβώς 20 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, ξανάρχεται. Η ιστορία που βασίζεται σε ένα διηγηματάκι του Μπορίς Βιάν, αφηγείται την τρελή κι ανάποδη περιπέτεια ενός λύκου που τον δάγκωσε άνθρωπος κι έγινε ...Ανθρωπόλυκος! Στην πρώτη πανσέληνο λοιπόν, έχοντας μεταμορφωθεί σε άνθρωπο, αποφασίζει να εξερευνήσει την πόλη. Εκεί όμως, τον περιμένουν μια σειρά από απρόσμενες καταστάσεις...

Το -για πολλούς- «πρώτο ελληνικό underground comix», το «εναλλακτικό «κόκκινο βιβλίο» μιας γενιάς που, πολύ πριν φτάσει στα τριάντα, πήρε, άνωθεν, την εντολή να γεράσει και να πάθει κατάθλιψη», ξανάρχεται.
Αφορμή για την επιστροφή του, ακριβώς 20 χρόνια μετά το «Βρόμικο '89», στο ευδιάκριτο όριο μεταξύ «μεταπολίτευσης» και «παγκοσμιοποίησης», στάθηκε το 3ο Συνέδριο για τα κόμικς στη Μυτιλήνη.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ: σειρά: comics σε μια προσεγμένη, σκληρόδετη, επετειακή έκδοση των 64 σελίδων, σε μόλις 500 αριθμημένα αντίτυπα. Την έκδοση συνοδεύει σημείωμα της Εύης Σαμπανίκου και του Αβραάμ Κάουα (Επίκουρου καθηγήτριας και Λέκτορα αντίστοιχα του Πανεπιστημίου Αιγαίου -ΤΠΤΕ και μέλη της ομάδας Iconotopia).


 

 

 

 

 

Σκιτσογράφοι
Αρκάς
Ιορδάνης Ανανιάδης
Τάσος Αναστασίου
Αρχέλαος
Τάσος Αποστολίδης
Αντώνης Βαβαγιάννης
Σπύρος Βερύκιος
Δημήτης Βιτάλης
Θεοδόσης Βρανάς
Σπύρος Δερβενιώτης
Μιχάλης Διαλυνάς
Λάζαρος Ζήκος
Πέτρος Ζερβός
Μαρία Ζογλοπίτου
Χρήστος Ζωϊδης
Γιάννης Ιωάννου
Γιάννης Καλαϊτζής
Καρκ
Μιχάλης Κουντούρης
Νίκος Κούτσης
Γιάννης Κουτσούρης
Κυρ
Ηλίας Κυριαζής
Κων
Βασίλης Λώλος
Ηλίας Μακρής
Μποστ
Παναγιώτης Μαραγκός
Νίκος Μαρουλάκης
Γιώργος Μελισσαρόπουλος
Νίκος Μηλιώρης
Γιάννης Μητσομπόνος
Κώστας Μητρόπουλος
Γιώργος Μπότσος
Αλή Ντίνο 1
Αλή Ντίνο 2
΄Εφη Ξένου
Σπύρος Ορνεράκης
Ζήσης Παπαγεωργίου
Γιώργος Παπαδάκης
Αλέκος Παπαδάτος
Βαγγέλης Παυλίδης
Θανάσης Πέτρου
Ανδρέας Πετρουλάκης
Φώτης Πεχλιβανίδης
Βλαντιμίρ Ραντιμπράτοβιτς
Στάθης
Tasmar
Τέτη Σώτου
Ηλίας Ταμπακέας
Γιώργος Tραγάκης
Γιώργος Τσούκης
Δημήτρης Χαντζόπουλος
Βαγγέλης Χερουβείμ
Βασίλης Χριστοδούλου
Soloup
 
Ειδικά Αφιερώματα

Comicdom 

Δημήτρης Βανέλλης
Παυλίνα Καλλίδου
Koμικοϊστορίες
Γκιουνερί Ιτσογλου
Παραπέντε
Ομάδα "Υ"

Αστεινομία vs Haderer

 
Αrtως Radio
Το ραδιόφωνο του Ως3