iΑρχικήiσελίδα

iΤαυτότητα

iΠεριεχόμενα

iΑφιερώμαται

iΑrtως Radio

iΑrtως TV

iExodως3

18 χρόνια με το Ως3

 
Διογένους Λέξεις  

ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ ΛΕΞΕΙΣ
Του Διογένη Δασκάλου

Action...

Και μάλιστα όχι «εστί». Μ' όλα αυτά που συμβαίνουν τελευταία το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν προλαβαίνουμε να βαρεθούμε. Οι μπάτσοι παραμένουνε γουρούνια ή μήπως τους κόψαν τα βαρέα και ούτε δολοφόνοι μπορούνε να 'ναι πια χωρίς το ανθγιεινό; Τι εφάπαξ τελικώς θα πάρουνε οι υπάλληλοι της Βουλής; Επίδομα μπουρδέλου κύριε Άδωνη; Τι εννοούσατε όταν λέγατε «είμαστε ένα πραγματικό μπουρδέλο»; Τι έχουμε κάνει πια όλοι μαζί όταν οι πιο πολλοί απουσιάζουμε και ήσασταν δύο ήσασταν τρεις, ήσασταν 1013; Γιατί παραπάνω από 1013 οικογένειες Ελλήνων είναι σε κάθε φορολογικό παράδεισο στις νήσους «Αρπαχτάνγκος»;
Είμαστε ένα πραγματικό μπουρδέλο ; Όλοι μαζί τα φάγαμε; Όλοι φταίμε γι' αυτό το χάλι; Όλο είναι άλλο; Το όλον του ΠΑΣΟΚ το 'φαγε ένα πουλάκι που το λέγαν παπαγάλο; Και αν ναι, το δικό μου το πουλάκι πότε κάνει τσίου; Γιατί άμα με πατήσει κι ύστερα το «ένα μεγάλο τρακτέρ» των μέτρων τι να το κάνω, αν ο νεκρός δεδικαίωται; Μια λειωμένη μεταλλική γκλίτσα σαν λειωμένο κουτάλι μου χτυπάει τη σταφυλή του ουρανίσκου. Είτε της ανοίξω είτε όχι, αυτή θα μπει. Αυτό ήταν! Αρρώστησα. Δόξα το Θεό για τρεις μέρες τουλάχιστον θα με λυπούνται λίγο παραπάνω οι άλλοι και θα περάσω κάποιες στιγμές ίσως και με την βοήθεια κάποιων γενόσημων σε μια στιγμιαία πειραγμένη πραγματικότητα.
Θα μου πεις πιο πειραγμένη απ' αυτό που ζούμε, πεθαίνεις. Δεν εννοούσα όμως αυτό ακριβώς. Το δοχείο με τις αναμνήσεις είναι πάντα εκεί. Σκύβεις και πίνεις. Λίγο απ' το πηγάδι του Μπουκόφσκι, λίγο απ' τον Μποστ, λίγο από 'δω λίγο από κει ποτίζεται κι ο βασιλικός παρέα με την γλάστρα. Κι αυτό όχι γιατί είναι τα κείμενα σαν κείμενα αλλά τα συναισθήματα τα παρακείμενα της τότε εποχής. Στο μέλλον οι άνθρωποι σε ποιο παρελθόν θα σκύβουν για να ξεδιψάσουν; Στο σήμερα; Τωρινό μας τώρα; «Μα το νερό γλυφό». Στυφό και άρρωστο. Κατάμαυρο και σάπιο.

Υ.Γ. : Μη το βάζετε κάτω λοιπόν και φτιάξτε τώρα το παρελθόν του μέλλοντός σας πιο χαρούμενο. «Όσο πιο πολλά χρωστάμε, τόσο πιο πολύ γελάμε» (σπρέι-τοίχος).

Διογένης Δασκάλου  Διογένης Δασκάλου  
Μοnie & Monie Conniente

Διογένης Δασκάλου - Μοnie & Monie Conniente


iΟ Διογένης Δασκάλου στο αρχείο του Ως3: Λόγια στοiχαρτί
 

 
Ιούλιος 2019
Editorial
Περιεχόμενα
Παράθυροiμεiθέα
του Γιώργου Ανδρέου
Διογένους Λέξεις
του Διογένη Δασκάλου
Ρεύμα...
του Σπύρου Ορνεράκη
Σκάντζα Βάρδια
του Μπάμπη Ξαρχάκου
Ζαπink
του Soloup
Ταξίδιiστοiχρόνο
του Νίκου Ζερβονικολάκη
Χώστρια
Ωστρικήiσκόνη
Συνεντεύξεις
Λόγιαiστοiχαρτί
Πολιτική
ΑποστολήιτουιΩς3
Βιβλίο
Τόπος
Ζωντανόςiπλανήτης
Μουσική
Θέατρο
Κινηματογράφος
Εικαστικά
Χορός
Φωτογραφία

Αφιερώματα
Οι άνθρωποι που ήθελαν
να αλλάξουν τον κόσμο!