Μουσική Κινηματογράφος Θέατρο Ντοκιμαντέρ Αφιερώματα Zωντανός Πλανήτης Συνεντεύξεις Tα spotsiτου Ως3
Ντοκιμαντέρ
Laurence Rees
The Nazis: A Warning from History
Γιάννης Αγγελάκας
Ταξιδιάρα Ψυχή
Charles Bukowski
Born Into This
Γιώργος Σεφέρης
Ημερολόγια καταστρώματος
Laurence Rees
Ναζί: Η Ιστορία Προειδοποιεί

(The Nazis: A Warning from History - 1997)

Σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή: Laurence Rees
Σύμβουλος παραγωγής: Ian Kershaw

Παραγωγή: BBC - (6 επεισόδια)
Διάρκεια κάθε επεισοδίου: 48:00
Aφήγηση: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Γλώσσα: Αγγλικά

*Πηγή: Cosmos greek-documentaries


Τα τελευταία 20 χρόνια ο Laurence Rees συγκέντρωσε συνεντεύξεις από δεκάδες πρώην μέλη και υποστηρικτές του ναζιστικού κόμματος, στην προσπάθειά του να κατανοήσει τις αιτίες της εξάπλωσης του ναζισμού στην προπολεμική Γερμανία. Οι προσωπικές αυτές μαρτυρίες αποτελούν και τη βάση του ντοκιμαντέρ αυτού, καθώς μέσα από τις αφηγήσεις ανθρώπων που έζησαν από πρώτο χέρι τον ναζισμό και τον Αδόλφο Χίτλερ επιχειρείται η ερμηνεία του φαινομένου που οδήγησε στη βαρβαρότητα της εξόντωσης των Εβραίων και στον φονικότερο πόλεμο της ανθρώπινης ιστορίας, όπως ήταν η γερμανοσοβιετική σύγκρουση.
Το «Nazis: A Warning From History» θεωρείται ως μία από τις καλύτερες σειρές ντοκιμαντέρ όλων των εποχών, κέρδισε μια σειρά από βραβεία, συμπεριλαμβανομένου ενός Bafta και ένα Διεθνές Βραβείο Ντοκιμαντέρ. Άνοιξε νέους δρόμους στην κατανόηση του ναζιστικού καθεστώτος και επαινέθηκε για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα ακανθώδη και δύσκολα ερωτήματα σχετικά με την πολιτική και την ιδεολογία των ναζί πριν και κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πόλεμου.
Η δραματική και απίστευτη ιστορία που εκτυλίσσεται σε αυτές τις εικόνες, αφού τις δείτε, δεν είναι εύκολο να την ξεχάσετε.

 

The Nazis: A Warning from History
Επεισόδιο 1: Ανακτώντας Δυνάμεις 

 
 
Διάρκεια 48:33


  The Nazis: A Warning from History
Επεισόδιο 2: Χάος και Συναίνεση   
 
Διάρκεια 48:20


  The Nazis: A Warning from History
Επεισόδιο 3: O Λάθος Πόλεμος  
 
Διάρκεια 48:10


  The Nazis: A Warning from History
Επεισόδιο 4: Η Θυελλώδης Ανατολή   
 
Διάρκεια 48:14


  The Nazis: A Warning from History
Επεισόδιο 5: Ο Δρόμος Προς την Τρεμπλίνκα
 
Διάρκεια 48:58


  The Nazis: A Warning from History
Επεισόδιο 6: Παλεύοντας Ως το Τέλος
 
Διάρκεια 48:29

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός ιστορικών τηλεοπτικών σειρών στο BBC Laurence Rees, πιστεύει (και το αποδεικνύει με πλήθος στοιχεία και μαρτυρίες μέσα από τα βιβλία του και τις τηλεοπτικές σειρές του), ότι είναι συνένοχοι για τα εγκλήματα των Ναζί όχι μόνο αυτοί που ασπάστηκαν και υποστήριξαν τον Ναζισμό, αλλά και οι αυτοί που βοήθησαν με την ψήφο τους ή με την ανοχή τους τον Χίτλερ να ανέβει στην εξουσία και να οδηγήσει τον κόσμο στον όλεθρο.

Laurence Rees

Ο Laurence Rees γεννήθηκε το 1957 είναι ιστορικός συγγραφέας, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός πολλών ντοκιμαντέρ του BBC με θέματα από τη σύγχρονη ιστορία, ιδίως για τo Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Για το έργο του έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το "International Documentary Association Award" και το "British Academy Award". Έχει εκδώσει πέντε βιβλία, τα τρία από αυτά βασισμένα στο υλικό που συγκέντρωσε για τα γυρίσματα των ντοκιμαντέρ. Το 2005 αναγορεύθηκε σε Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Sheffield για την προσφορά του στην ιστορία και στην τηλεόραση.
Σύμφωνα με τους Timeς, ο Laurence Rees είναι "ο σπουδαιότερος παραγωγός ιστορικών ντοκιμαντέρ στη Βρετανία".

The Nazis: A Warning from History

Φιλμογραφία
2012 - The Dark Charisma of Adolf Hitler producer and writer
2008 - World War II: Behind Closed Doors
2005 - Hitler's Place in History executive producer
2005 - Auschwitz: The Nazis and the 'Final Solution' producer, director & writer
2003 - Colosseum: Rome's Arena of Death co-executive producer
2002 - Christmas Under Fire executive producer
2002 - The Ship executive producer
2001 - Timewatch: Bombing Germany executive producer
2001 - Horror in the East producer & writer
2000 - Conquistadors executive producer
2000 - Sleeping with the Enemy producer
2000 - Hitlers Krieg im Osten director
1999 - War of the Century producer & writer
1998 - In the Footsteps of Alexander the Great executive producer
1997 - Tales from the Tomb: Lost Sons of the Pharaohs executive producer
1997 - Timewatch: Secret Memories executive producer
1997 - The Nazis: A Warning from History producer, director & writer
1995 - Crusades executive producer
1995 - Reputations: Pope Pius XII - the Pope, the Jews and the Nazis executive producer
1994 - Reputations: Beria - Stalin's Creature executive producer
1992 - We Have Ways of Making You Think producer & writer
1982 - Timewatch editor

Βραβεία:
-Emmy award
-British Academy of Film and Television Arts Award (BAFTA)
-George Foster Peabody Award
-BANFF festival award
-2 International Documentary Awards
-Broadcasting Press Guild Award
-Grierson Award
-Historical Film of the Year (History Today)
-Televisual 'Bulldog' Award for the best of British television
-In New York in January 2009, Laurence was presented with the 'Lifetime Achievement Award' by 'History Makers', the worldwide congress of History and Current Affairs programme makers.

   

 

Γιάννης Αγγελάκας - Ταξιδιάρα Ψυχή
της Αγγελικής Αριστομενοπούλου

 
Διάρκεια 01:10:13
 

Γιάννης Αγγελάκας

Γιάννης Αγγελάκας
Ταξιδιάρα Ψυχή

...Μου λεν αν φύγω από τον κύκλο θα χαθώ, στα όρια του μοναχά να γυροφέρνω
και πως ο κόσμος είν' ανήμερο θεριό κι όταν δαγκώνει εγώ καλά είναι να σωπαίνω.
Κι όταν φοβούνται πως μπορεί να τρελαθώ, μου λεν να πάω κρυφά κάπου να κλάψω
και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικό είμαι μικρός, πολύ μικρός για να τ' αλλάξω.
Μα εγώ μ΄ ένα άγριο περήφανο χορό σαν αετός πάνω απ' τις λύπες θα πετάξω.
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ...


Μια ταινία για έναν μουσικό που με τους στίχους του σημάδεψε την εναλλακτική ροκ σκηνή της χώρας μας. Ο Γιάννης Αγγελάκας ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι την δεκαετία του 80 και ως σήμερα η ποίηση του παραμένει το ίδιο επίκαιρη. Η ταινία τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του. Θίγει μέσα από τη ματιά του το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας, τον τρόπο που διαμορφώνει την πραγματικότητα η τηλεόραση και αναζητά τη διέξοδο από τις πόλεις  προς τους αγαπημένους τόπους που εγκαταλείψαμε. Στα 2 χρόνια που διήρκεσαν τα γυρίσματα, βλέπουμε τις μουσικές συναντήσεις  με τους συντρόφους του και την εξέλιξη των μουσικών διαδρομών τους μέσα από μια αναζήτηση στα ακούσματα της παιδικής τους ηλικίας, το ρεμπέτικο, τα ηπειρώτικα πολυφωνικά, τις κρητικές μελωδίες. «Μέσα μου ο αέρας που φυσά δεν λέει να ημερέψει, μου ξεσηκώνει την καρδιά και μου σκορπάει την σκέψη».

Συντελεστές:
Σενάριο / Σκηνοθεσία / Φωτογραφία: Αγγελική Αριστομενοπούλου
Μοντάζ: Ιωάννα Πογιαντζή
Χρονιά Παραγωγής: 2009
Παραγωγή: Χρόνης Πεχλιβανίδης
Χρωματική Διόρθωση: Μιχάλης Ρίζος
Μιξάζ: Σπύρος Τσίτσης.

 

Γιάννης Αγγελάκας

Γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1959 στη Θεσσαλονίκη. Με το συγκρότημα "Τρύπες" κυκλοφορεί 7 δίσκους. Η πρώτη του συμμετοχή σε δίσκο άλλου συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε το 1990 στον δίσκο "Άντε... και καλή τύχη μάγκες" ο οποίος ηχογραφήθηκε στην μνήμη του Παύλου Σιδηρόπουλου και συμμετέχουν και άλλοι καλλιτέχνες.
Το 1993 μαζί με τον Γιώργο Καρρά  (μέλος του συγκροτήματος "Τρύπες") και τον Γιώργο Χριστιανάκη κυκλοφορούν τον δίσκο "Υπέροχο τίποτα". Σε αυτόν τον δίσκο επίσης περιέχονται και 4 τραγούδια που έγραψαν οι "Τρύπες"για την ταινία "Η εποχή των δολοφόνων".
Το 1999 δοκιμάζει για πρώτη φορά την ηθοποιία στην ταινία "Χώμα και νερό" όπου έχει έναν ρόλο. Επίσης για δεύτερη φορά ασχολείται και πάλι με την μουσική μιας ταινίας αυτή τη φορά όμως όχι με τις "Τρύπες" αλλά με τον Γιώργο Χριστιανάκη και τον Ασκληπιό Ζαμπέτα (μέλος του συγκροτήματος "Τρύπες").
Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος "Τρύπες", συμμετείχε σε συναυλίες μαζί με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και συνεργάζεται μαζί του στον δίσκο "Βραχνός προφήτης" που κυκλοφορεί το 2000. Το 2001 συμμετέχει στον δίσκο του Γιώργου Χριστιανάκη "Ο θυρωρός" όπου έγραψε τους στίχους και τραγούδησε στο κομμάτι "Κυρία των μέσα μου ανέμων". Γίνεται παραγωγός σε τρεις δίσκους άλλων συγκροτημάτων και ασχολείται ξανά με την ηθοποιία το 2003 στην ταινία "Ο χαμένος τα παίρνει όλα"  όπου πρωταγωνιστεί και δημιουργεί και τη μουσική της ταινίας.
Το 2004 ιδρύει την δισκογραφική εταιρία "alltogethernow" που όπως έχει αναφέρει ο ίδιος "είναι μια εταιρία που δημιουργήσαμε, μαζί με μερικούς φίλους, για να προστατέψουμε το έργο μας και το εσωτερικό μας περιβάλλον". Την ίδια χρονιά, με τον Στέφανο Λαζαρινό , τον Βασίλη Μπαχαρίδη και τον Τίτο Καργιωτάκη φτιάχνουν τους "Alzheimer Beat".
Το 2005 ξεκινάει η συνεργασία του μαζί με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη με τον δίσκο "Οι ανάσες των λύκων", αυτός ο δίσκος είναι και ο πρώτος που θα κυκλοφορήσει από την εταιρία "alltogethernow". Αργότερα την ίδια χρονιά θα κυκλοφορήσει και ο δεύτερος δίσκος από την alltogethernow με τίτλο "Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες - Από 'δώ και πάνω". Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο δίσκο με παραμύθια για παιδιά "Ο Γαργαληστής" του Δημήτρη Μπασλάμ μαζί και με άλλους καλλιτέχνες.
Το 2007 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του Γιάννη Αγγελάκα με τον Νίκο Βελιώτη με τίτλο "Πότε θα φτάσουμε εδώ". Στα τέλη του 2007 κυκλοφόρησε ο δίσκος του Ψαραντώνη "Να 'χεν η θάλασσα βουνά" του οποίου την επιμέλεια και παραγωγή έκανε ο Αγγελάκας.
Δύο χρόνια μετά το 2009 ο Παντελής Βούλγαρης εμπιστεύται στον Γιάννη Αγγελάκα το soundtrack για την ταινία "Ψυχή βαθιά" και αυτός ο δίσκος  κυκλοφορεί από την alltogethernow. Μαζί με τον Ντίνο Σαδίκη , τον Στάθη Αραμπατζή και τον Τίτο Καργιωτάκη φτιάχνουν τους "Γιάννης Αγγελάκας 3".
Έχει επίσης εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές " Σάλια, μισόλογα και τρύπιοι στίχοι" και Πώς τολμάς και νοσταλγείς τσόγλανε;), οι οποίες συνοδεύονται από δικά του σκίτσα. Το 2000 κυκλοφορεί το βιβλίο " Για την καρδία ενός κτήνους 1985-2000" όπου περιέχει όλους τους στίχους του, καθώς και συνεντεύξεις.
Το 2005 έκανε εβδομαδιαία εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 μαζί με τον Ντίνο Σαδίκη (Εν Πλω).

Δισκογραφία
Προσωπικά Άλμπουμ
1993 - "Υπέροχο Τίποτα", Γιάννης Αγγελάκας, Γιώργος Καρράς (Virgin)
2000 - "Χώμα & νερό", Γιάννης Αγγελάκας, Γιώργος Χριστιανάκης, Ασκληπιός Ζαμπέτας (Virgin, ΧΑ!!!)
2003 - "Ο χαμένος τα παίρνει όλα" (soundtrack) (Hitch-Hyke Records)
2005 - "Οι ανάσες των λύκων", Γιάννης Αγγελάκας, Νίκος Βελιώτης (All Together Now, EMI)
2005 - "Από 'δω και πάνω", Γιάννης Αγγελάκας Και Οι Επισκέπτες (All Together Now, Minos-EMI)
2 007 - "Πότε θα φτάσουμε εδώ", Γιάννης Αγγελάκας, Νίκος Βελιώτης (All Together Now, EMI)
2009 - "Ψυχή Βαθιά" (soundtrack) (All Together Now, EMI)
2012 -"Οσο κι αν δέρνει ο άνεμος", Γιάννης Αγγελάκας, Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης), Γιάγκος Χαιρέτης, Νίκος Βελιώτης (All Together Now)
2013 - "Η Γελαστή Ανηφόρα" (All Together Now)

Σινγκλ
2002 - "Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα" (Hitch-Hyke Records)
2012 - "Σαράβαλο + Γελαστή Ανηφόρα" (All Together Now)

Με το συγκρότημα Τρύπες
1984 - "Τρύπες", άλμπουμ (Ano Kato Records)
1987 - "Πάρτυ στο 13ο Όροφο" (Virgin)
1990 - "Τρύπες στον Παράδεισο" (Virgin)
1993 - "Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια" (Virgin)
1994 - "Κράτα το Σώου Μαϊμού" (live + unplugged) (Virgin)
1996 - "Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι" (Virgin)
1999 - "Μέσα στη Νύχτα των Άλλων" (Virgin)

Συλλογές
2008 - "Δυγματωλώγειο" - Γ. Αγγελάκας & Οι Επισκέπτες (Περιοδικό Δίφωνο, All Together Now)

Ντοκιμαντέρ
2012 - "Ταξιδιάρα Ψυχή", μια ταινία για Τον Γιάννη Αγγελάκα DVD (All Together Now, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, Onos Productions.

Συμμετοχές
1991 - "Άντε και καλή τύχη μάγκες" (ΕΜΙ)
2000 - "Βραχνός Προφήτης" (του Θ. Παπακωνσταντίνου) (Lyra)
2000 - "Χώμα και Νερό" (soundtrack) (Virgin)
2001 - "Ο θυρωρός" (Virgin)
2005 - "Ο Γαργαληστής" (Epic)

Παραγωγή
2000 - "Αχαιοί", από το συγκρότημα Αχαιοί
2000 - "Είσοδος Κινδύνου", από το συγκρότημα Είσοδος Κινδύνου
2002 - "Κίμο", από το συγκρότημα Κίμο
2007 - "Να 'χεν η Θάλασσα Βουνά", του Ψαραντώνη (MINOS-EMI)

Ποίηση
1988 - "Σάλια, μισόλογα και τρύπιοι στίχοι", εκδόσεις Λιβάνη.
1999 - "Πώς τολμάς και νοσταλγείς, τσόγλανε;", εκδόσεις Λιβάνη.
2000 - "Για την καρδιά ενός κτήνους" 1985-2000", εκδόσεις Λιβάνη.

   

Ντοκιμαντέρ  
 

Charles Bukowski
Born Into This

 
Διάρκεια 46:48
Tσαρλς Μπουκόφσκι 1920-1994

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Charles Bukowski
Born Into This


Γυρισμένo το 1993 από τον  σκηνοθέτη Τζον Dullaghan, αυτό το οικείο πορτρέτο του συγγραφέα Charles Bukowski αποκαλύπτει έναν βασανισμένο άνθρωπο που επέζησε χρόνια κακοποίησης και που τελικά κατάφερε να παράγει μερικά από τα πλέον σημαντικά έργα της γενιάς του. Με συνεντεύξεις με τους φίλους και τους συναδέλφους, η ταινία παρουσιάζει, επίσης, σπάνιο υλικό που επιλέγεται από κάθε φάση του παρελθόντος του Μπουκόφσκι, συμπεριλαμβάνοντας και μερικές σκηνές από πιο εκρηκτικές του στη δεκαετία του 1960.

Ο Heinrich Karl (Henry Charles) Bukowski γεννήθηκε στο Άντερναχ της Δυτικής Γερμανίας, στις 16 Αυγούστου του 1920. Η Γερμανίδα μητέρα του, Katharina Fett, και ο πατέρας του, Henry Bukowski, Αμερικανός πολωνικής καταγωγής, γνωρίστηκαν στη Γερμανία, στα τέλη του A΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1922, το ζευγάρι και ο μικρός Charles μετανάστευσαν στις ΗΠΑ και εγκαταστάθηκαν στο Λος 'Αντζελες. Η παιδική και εφηβική ηλικία του σημαδεύτηκαν από την προκατάληψη των Αμερικανών για τη γερμανική καταγωγή του, την αδιάκοπη κακοποίησή του από τον πατέρα του και την παραμόρφωση των χαρακτηριστικών του από μια επώδυνη μορφή ακμής. Παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας και λογοτεχνίας στο Los Angeles City College από το 1939 έως το 1941 όταν και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να γίνει συγγραφέας. Δημοσίευσε, χωρίς επιτυχία, την πρώτη του ιστορία το 1944 και επέστρεψε στο Λος Άντζελες. Εκεί γνώρισε μία από τις σημαντικότερες γυναίκες της ζωής του, την Janet Baker, δέκα χρόνια μεγαλύτερή του και αλκοολική, όπως και ο ίδιος. Μαζί της μοιράστηκε τα επόμενα δέκα χρόνια της πορείας του. Στο ίδιο διάστημα περιπλανήθηκε σ' όλη τη χώρα, δουλεύοντας ως οδηγός φορτηγού, χειριστής ασανσέρ, σε εργοστάσιο παρασκευής σκυλοτροφών κι άλλες «δουλειές του ποδαριού», που θα του εξασφάλιζαν τα προς το ζην και, κυρίως, το αλκοόλ, το οποίο κατανάλωνε σε μεγάλες ποσότητες. Το 1955, ο Bukowski, παντρεμένος ήδη με την Barbara Frye, εκδότρια ενός μικρού περιοδικού, γράφει για πρώτη φορά ποίηση, έπειτα από μια περιπέτεια της υγείας του, που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία. Ο γάμος του με τη Frye δεν κράτησε ούτε δύο χρόνια. Το 1958, πιάνει και πάλι δουλειά, αυτή τη φορά ως υπάλληλος στο Ταχυδρομείο του Λος Άντζελες. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δέκα, περίπου, χρόνια που πέρασε εκεί ήταν, από δημιουργική άποψη, τα πλέον στείρα και αδρανή. Σύμφωνα όμως με άλλες πηγές, δημοσίευε διαρκώς κείμενα σε μικρά περιοδικά κι έγινε γνωστός στους ποιητικούς κύκλους ως «ο βασιλιάς των μικρών εντύπων». Στη ζωή του, o Bukowski είχε αναρίθμητους δεσμούς κι εφήμερες σχέσεις. Το 1964, γεννιέται η κόρη του Marina Luise, καρπός της σχέσης του με τη θαυμάστριά του Frances Smith. Παρά το γεγονός ότι ο δεσμός με τη μητέρα δεν διήρκεσε πολύ, ο Bukowski διατήρησε μέχρι το τέλος της ζωής του μια ιδιαίτερη σχέση με την κόρη του. Το 1966, ο εκδότης John Martin ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Black Sparrow Press, με βασικό συγγραφέα του τον Βukowski. Το 1970, ο Martin προσέφερε στον Μπουκόφσκι 100 δολάρια την εβδομάδα εφ' όρου ζωής, προκειμένου να αφοσιωθεί αποκλειστικά στη συγγραφή. Έχοντας κατακτήσει πλέον την οικονομική ανεξαρτησία του, ο Bukowski παραιτήθηκε από το Ταχυδρομείο. Η παραγωγικότητά του αυξήθηκε κατακόρυφα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσε την πρώτη του νουβέλα (Post Office, 1971). Το 1985 παντρεύτηκε τη Linda Lee Beighle, με την οποία έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο Bukowski πέθανε από λευχαιμία το Μάρτιο του 1994, στο Λος 'Αντζελες.
Στον τάφο του είναι γραμμένη η φράση «Don't Try»  (σ.σ: μην προσπαθείς). Ο ίδιος είχε εξηγήσει αυτή τη φράση από το 1963: «Με ρώτησαν "Τι κάνεις όταν δημιουργείς; Πώς γράφεις;" και τους είπα "Δεν προσπαθείς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, μην προσπαθείς, είτε για τις Κάντιλακ, είτε για να βρεις έμπνευση, είτε για την αθανασία. Περιμένεις και αν δεν γίνει τίποτα, περιμένεις λίγο ακόμα. Είναι σαν ένα ζωύφιο που εντοπίζεις ψηλά στον τοίχο. Περιμένεις να έρθει σε σένα. Όταν φτάσει αρκετά κοντά, τότε το σκοτώνεις"».


Tσαρλς Μπουκόφσκι
Αφιέρωμα: Tσαρλς Μπουκόφσκι
   

  Ντοκιμαντέρ  
 

Γιώργος Σεφέρης - Ημερολόγια Καταστρώματος
του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου

 
Διάρκεια 01:10:17
Γιώργος Σεφέρης (1900-1971)

Γιώργος Σεφέρης
Ημερολόγια Καταστρώματος


Ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή Γιώργου Σεφέρη. Με αναφορές στο έργο του και στη ζωή του, αλλά και στα χειρόγραφά του, η ταινία περιλαμβάνει γυρίσματα σε διάφορους τόπους όπου βρέθηκε και έδρασε ο ποιητής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος
Σενάριο: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος
Δ/ντής Φωτογραφίας: Γιάννης Βαρβαρίγος
Μοντάζ: Γιώργος Διαλεκτόπουλος
Ηχολήπτης: Μαρίνος Αθανασόπουλος
Μουσική Σύνθεση: Νίκος Κυπουργός
Επιστημονικός Σύμβουλος: Δημήτρης Δασκαλόπουλος
Χρονιά Παραγωγής: 2001
Παραγωγή: Τετράκτις, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογραφου (ΕΚΚ), Νέα Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ), Περιπλους Ε.Π.Ε., Συμβουλευτική επιτροπή κινηματογράφου Κύπρου.
Παραγωγός: Θάνος Λαμπρόπουλος
Αφηγητής: Δημήτρης Καταλειφός
Βραβεία-Διακρίσεις: Κρατικά βραβεία ποιότητας ΥΠΠΟ - (Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) Ελλάδα 2001 - καλυτέρου ντοκιμαντέρ.


   


   

Copyright © Ως3
Aνάπτυξη & Yλοποίηση: Ως3 Π.Ο.Ε.Α.Μ.
Πρότυπη Οικολογική Εκδοτική Αγροτουριστική Μονάδα Ως3